Αυτή η “Συμβιωτική Αρχιτεκτονική” γεννήθηκε από το μυαλό μιας τεχνητής νοημοσύνης, The FAQ Team, δημοσίευση στο Olafaq [30/8/2022]
Μεγάλο μέρος της αρχιτεκτονικής στον δυτικό κόσμο βασίζεται σε αποστειρωμένα υλικά όπως ο χάλυβας και το σκυρόδεμα και στην επιθυμία να χτιστεί ένα οικοδόμημα προς τα πάνω, με ουρανοξύστες που υψώνονται ψηλά πάνω από τη γη. Καθώς τα σχέδια αναγκαστικά αλλάζουν ως απάντηση σε ένα μεταβαλλόμενο κλίμα, υπάρχει ανανεωμένο ενδιαφέρον για την υιοθέτηση πιο οργανικών, βιώσιμων προσεγγίσεων στην κατασκευή που αλληλεπιδρούν πιο άμεσα με το περιβάλλον.
Μέρος της εξεύρεσης εναλλακτικών λύσεων στις συμβατικές μεθόδους είναι η διεύρυνση των ορίων του εφικτού, κάτι που αποτελεί τη βάση μιας νέας σειράς του αρχιτέκτονα και σχεδιαστή Manas Bhatia.
Οι εννοιολογικές απεικονίσεις του “Symbiotic Architecture”, που δημιουργήθηκαν με τη χρήση του εργαλείου τεχνητής νοημοσύνης Midjourney, φαντάζονται ένα συγκρότημα διαμερισμάτων ενσωματωμένο μέσα σε πανύψηλες, ζωντανές σεκόγιες. Η σεκόγια (επιστημονική ονομασία σεκόγια η αειθαλής, Sequoia sempervirens) είναι μεγάλο κωνοφόρο, κυπαρισσοειδές δέντρο. Είναι αειθαλής, αφού ζει 1.200 με 1.800 χρόνια ή και περισσότερο.
Η συνέχεια εδώ.