Forum

Forum

Κόμβος ΤΕΧΝΟ-ΛΟΓΙΑ

Φόρουμ για τη Διάχυση της Έρευνας για την Τέχνη σε μια Τεχνο-Λογική Κοινωνία

Ο χώρος αυτός φιλοξενεί συζητήσεις, ενημερώσεις και κάθε θέμα που σχετίζεται με την Τέχνη και την Τεχνολογία

ΤΕΧΝΟ-ΛΟΓΙΑ

Παρακαλούμε ή Εγγραφείτε για να δημιουργήσετε αναρτήσεις και θέματα.

VIDEO ART MIDEN

 

Το Μηδέν είναι ένας ανεξάρτητος οργανισμός για τη διερεύνηση και την προώθηση της βιντεοτέχνης. Ιδρύθηκε το 2005 από μια ανεξάρτητη ομάδα ελλήνων καλλιτεχνών και υπήρξε ένα από τα πρώτα εξειδικευμένα διεθνή φεστιβάλ βιντεοτέχνης στην Ελλάδα για τα πρώτα δέκα έτη λειτουργίας του. Από το 2015 και μετά συνεχίζει το έργο του με ένα πιο ευέλικτο και διευρυμένο πρόγραμμα προβολών και εκδηλώσεων με σκοπό να υποκινήσει τη δημιουργία πρωτότυπης βιντεοτέχνης, να βοηθήσει στη διάδοσή της και να αναπτύξει την έρευνά της.

Μέσα από συνεργασίες και ανταλλαγές με σημαντικά φεστιβάλ, χώρους τέχνης και οργανισμούς στο εξωτερικό, έχει αναγνωριστεί ως μια από τις πιο επιτυχημένες και ενδιαφέρουσες διοργανώσεις για τη βιντεοτέχνη διεθνώς και μια σημαντική πλατφόρμα πολιτιστικής ανταλλαγής για την ελληνική και παγκόσμια βιντεοδημιουργία. Συνεχίζει να δημιουργεί ταυτόχρονα ένα εναλλακτικό σημείο συνάντησης για αναδυόμενους και αναγνωρισμένους καλλιτέχνες και έναν κόμβο επικοινωνίας μεταξύ καλλιτεχνών, οργανισμών, φεστιβάλ και χώρων τέχνης απ’ όλο τον κόσμο.

Ενότητες προβολών του Μηδέν έχουν ταξιδέψει σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, αλλά και σε όλο τον κόσμο, και φιλοξενούνται σε σημαντικά φεστιβάλ και Μουσεία της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Καλλιτεχνική Διεύθυνση:
Γιούλα Παπαδοπούλου
Μαργαρίτα Σταυράκη

Πληροφορίες:
http://www.festivalmiden.gr
e-mail: festivalmiden@gmail.com

Στο https://www.youtube.com/channel/UC8ly7FIRWx2-fXyrAulY-DQ/featured βρίσκονται διαθέσιμα πολλά ενδιαφέροντα βίντεο.

Φορτωμένα αρχεία:
  • video-art-miden.jpg