Πρόσκληση στο Διεθνές Συνέδριο «Digital Technologies, Common European Cultural Heritage, and Sustainable Development» [21/3/2023, Κέρκυρα]
Στο πλαίσιο του ερευνητικού έργου «IRSCHEN» διοργανώνεται στις 21Μαρτίου 2023 στη Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Κέρκυρας, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων “Εύη Λάσκαρι” το Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Digital Technologies, Common European Cultural Heritage, and Sustainable Development». Υπεύθυνοι για τη διοργάνωση του διεθνούς συνεδρίου είναι τα μέλη ΔΕΠ του Ιονίου Πανεπιστημίου, Όλγα Ελένη Αστάρα (Επίκ. Καθηγήτρια Τμήματος Περιφερειακής Ανάπτυξης) και Ναούμ Μυλωνάς (Επίκ. Καθηγητής Τμήματος Τουρισμού), ιδρυματικά υπεύθυνοι του ερευνητικού έργου.
Στο διεθνές συνέδριο που συμπίπτει με την ολοκλήρωση του ερευνητικού έργου θα ανακοινωθούν τα σημαντικότερα αποτελέσματα του έργου και παράλληλα θα προσφερθούν εισηγήσεις σχετικές με τις βασικές θεματικές του έργου. Παρακαλούμε δείτε το συνημμένο πρόγραμμα του συνεδρίου. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί από τις 09:00 έως τις 15.00 και η είσοδος είναι ελεύθερη σε όλους/ες τους/τις ενδιαφερόμενους/ες. Η γλώσσα που θα προσφερθεί είναι η Αγγλική. Σημειώνεται ότι θα χορηγηθούν βεβαιώσεις συμμετοχής-παρακολούθησης του Συνεδρίου εφόσον ζητηθούν.
Λίγες πληροφορίες για το ερευνητικό έργο:
Το έργο Irschen που υπάγεται στην ΚΑ2 δράση του Erasmus+ αποτελεί μια συνεργασία μεταξύ εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και επιχειρήσεων καθώς και φορέων περιφερειακής ανάπτυξης που μπορούν να δουν μια μεγάλη ευκαιρία να ευδοκιμήσουν και να βελτιώσουν τις δεξιότητες και τα προϊόντα τους όσον αφορά νέα εργαλεία και ψηφιακές ικανότητες στις ΤΠΕ και τεχνικές οπτικοποίησης που ανοίγουν νέους τρόπους συνεργασίας όσον αφορά την ανοιχτή και μακρινή Εκπαίδευση Πολιτιστικής Κληρονομιάς μέσω αυτής της στρατηγικής συμμαχίας εταίρων από 4 χώρες. Το «IRSCHEN» (Διαθεματική Ανθεκτικότητα μέσω ενός Δικτύου Εκπαίδευσης για την Επιστήμη και την Πολιτιστική Κληρονομιά) δεν είναι μόνο το Ακρωνύμιο του έργου αλλά και ο τόπος όπου γεννήθηκε η ιδέα του έργου και όπου ανακαλύφθηκε πρόσφατα από τους Συντονιστές του έργου, το Πανεπιστήμιο του Ίνσμπρουκ, ένας πολύ ιδιαίτερος χώρος αρχαιολογικής σημασίας που ονομάζεται «Burgbichl».
Περισσότερα εδώ.